Fem snabba frågor till NPB Automation

Codeq_npb

NPB Automation växer så det knakar. Företaget som tillverkar och utvecklar automationsutrustning, främst för livsmedels- och dryckesförpackningar, behöver nu förstärka sitt team för att möta den växande efterfrågan. Johan Klinthage är Operativ Chef och har arbetat på NPB Automation i över femton år – vi träffade honom för att ställa fem snabba frågor.

Johan, hur har din tid på NPB varit?
– 
Ja, jag har ju varit här ett tag …… Tiden går verkligen fort när man trivs och har roligt. Jag började som Konstruktör 2002 efter att ha pluggat. Efter några år gick jag mer mot Projektledning, därefter Teknisk chef och nu Operativ chef.

Vad är det bästa med NPB?
– Det är en rolig arbetsplats och det händer alltid något nytt. Vi är ett kul gäng med bra stämning både i arbetet och vid fikabordet.

Ni växer ju så det knakar? Vad tror du om framtiden?
– Framtiden är ljus. Vi räknar med att växa ytterligare. Vi har kunder över hela världen och är världsledande inom vår bransch. Det finns dock ytterligare marknadsandelar kvar, och dem tar vi allt eftersom….. Därför behöver vi fler duktiga medarbetare.

På tal om nya medarbetare – Vilka behov har ni just nu?
– Vi är alltid öppna för duktiga tekniker och behöver förstärka inom alla områden. Just nu söker vi  Utvecklingsingenjör / Mekanik-konstruktörer och Projektledare, men även El-konstruktörer, Programmerare och Maskinbyggare.

Men, Johan – Varför ska man jobba hos NPB? Vad är det intressanta?
– Intressant bransch, högt tempo och det händer alltid något spännande.  Vi erbjuder tjänster med stort teknikinnehåll för att både vidareutveckla befintliga maskiner och ren nyutveckling. Vi har några jätteintressanta utvecklingsprojekt på gång där vi ligger långt fram vad det gäller den senaste tekniken.  Är man intresserad av att vara en del av vår fortsatta utveckling så är man välkommen att kontakta NPB, eller Codeq.


NPB Automation är en kund som Codeq har samarbetat med i fem år och vi tackar för pratstunden med Johan.